Lidhje

Shkodër: Fototeka "Marubi" dhe publikimet e saj

  • Pëllumb Sulo
  • Shkodër
  • Zëri Amerikës

Shkodër: Fototeka "Marubi" dhe publikimet e saj

Fototeka Kombëtare "Marubi" ruan rreth 250 mijë nagative të fotografive të fotografëve më të njohur të qytetit të Shkodrës, fotografi që dëshmojnë jetën, historinë dhe kulturën e këtij qyteti, por edhe të Shqipërisë gjatë një periudhë më shumë se 100 vjeçare. Me fotot e kësaj fototeke deri tani janë përgatitur 6 albume, që kanë tërhequr interesimin e dashamirësve dhe studiuesve të fotografisë, brenda dhe jashtë vendit. Ndërkohë, sapo ka perfunduar edhe përgatitja për botim i albumit të 7, në të cilin do të pasqyrohet një pjesë e fotografive ende të panjohura për publikun.

XS
SM
MD
LG