Lidhje

Shkodra dhe kujdesi për fëmijët në nevojë

  • Pëllumb Sulo

Shkodra dhe kujdesi për fëmijët në nevojë

Shkodra është një nga rajonet Shqipërisë, ku vitet e fundit po i kushtohet kujdes i veçantë trajtimit të fëmijëve në nevojë dhe sidomos fëmijëve jetimë. Në bashkëpunim me disa komuna të Italisë, Bashkia e Shkodrës ka hartuar planin social të zones, duke hapur edhe një numër qendrash për fëmijët në nevojë. Ndërkohë, përfaqësues të Shërbimit social shtetëror pohuan gjatë një Konference të zhvilluar në Shkodër, se vitet e fundit ka ardhur duke u paksuar numri i fëmijëve në nevojë, që trajtohen në qendat shtetëtore dhe ato jopublike. Megjithatë, situata është e vështirë sidomos në zonat malore, për shkak të problemeve të mprehta ekonomike dhe sociale.

XS
SM
MD
LG