Lidhje

Shkodra dhe pasqyrimi i traditave të saj


Shkodra dhe pasqyrimi i traditave të saj
Shkodra dhe pasqyrimi i traditave të saj

Shkodra është një nga qytetet e Shqipërisë me tradita të pasura në fushën e historiesë dhe kulturës kombëtare. Nga ky qytet kanë dalë shumë figura të shquara, që kanë lënë gjurmë në historinë e kombit shqiptar. Disa nga lagjet e vjetra të qytetit vazhdojnë të ruajnë gjurmët e këtyre figurave, duke u bërë kështu pjesë e historisë së tyre.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllub Sulo, sjell në kronikën e tij pjesë të vlerave të dy lagjeve më në zë të Shkodrës, lagjeve Gjuhadol dhe Perash, të pasqyruara së fundmi në botimet e dy banorëve të këtyre lagjeve.

XS
SM
MD
LG