Lidhje

Shkup, hapen debatet publike në lidhje me sheshin ‘Skënderbeu’

  • Isak Ramadani

Shkup, hapen debatet publike në lidhje me sheshin ‘Skënderbeu’

Sot u hapën debatet publike në lidhje me sheshin ‘Skënderbeu’ që pritet të ndërtohet në një pjesë të Shkupit të banuar me shumicë shqiptare. Projekti, ende në fazën ideore, ka patur mbështetje tek shqiptarët, por ka hasur edhe në kritika sidomos të opozitës maqedonase e cila vlerëson se qeveria po nxit ndarjen në baza etnike. Ndërkaq, autoritetet vendore thonë se sheshi i ri ka për qëllim ringjalljen e çarshisë së vjetër dhe se me të do të zbukurohet kryeqyteti.

XS
SM
MD
LG