Lidhje

Shqetësime për projektligjin e mediave elektronike në Maqedoni


Shqetësime për projektligjin e mediave elektronike në Maqedoni

Autoritetet maqedonase janë duke përgatitur një projekt-ligj për tansmetimet radio-televizive, të cilin, disa nga televizionet e vendit e kanë krahasuar me ligjin mjaft të përfolur hungarez për median. Mes tjerash, projekti parashikon që mjetet elektronike në gjuhën shqipe t’i përkthejnë programet e lajmeve dhe emisionet tjera në gjuhën maqedonase. Ekspertët thonë se një gjë e tillë nuk është e mundur, ndërkohë që kanë reaguar mjetet e informimit dhe faktorë politikë.

XS
SM
MD
LG