Lidhje

Shqiptarët në Maqedoni festojnë Ditën e Alfabetit të gjuhës shqipe


Shqiptarët në Maqedoni festojnë Ditën e Alfabetit të gjuhës shqipe
Shqiptarët në Maqedoni festojnë Ditën e Alfabetit të gjuhës shqipe

Sot në Maqedoni shqiptarët festojnë Ditën e Alfabetit të gjuhës shqipe. Shtëpia në qytetin e Manastirit, ku para 103 vjetësh u mbajt Kongresi e Alfabetit, është shndërruar në muze, por ende ka probleme të pazgjidhura pronësore, dhe në të shumtën e rasteve qëndron e mbyllur. Në Shkup, Tetovë dhe në qytete të tjera të banuara me shqiptarë të Maqedonisë po shënohet kjo datë përmes aktiviteteve kulturore.

XS
SM
MD
LG