Lidhje

Spanja në prag të zgjedhjeve të përgjithshme


Spanja në prag të zgjedhjeve të përgjithshme

Më shumë se 34 milionë votues spanjoll pritet të marrin pjesë në zgjedhjet e përgjithshme neser.

Anketat tregojnë se konservatorët e Partisë Popullore kryesojnë ndaj partisë socialiste në pushtet.

Një miting i planifikuar nga protestues të zemëruar ndaj masave shtrënguese ekonomike dhe papunësia e lartë tërhoqi pak pjesëmarrës sot në qendër të Madridit. Zgjedhjet do të përcaktojnë parlamentin me 350 anëtarë dhe 208 senatorë.

Një recesion gati dy vjear ka prekur vendin me nivelin më të lartë të papunësisë dhe të defiçitit buxhetor në Eurozonë. Niveli i huamarrjes për Spanjën ka arritur 6 përqind vetëm 1 përqind nën nivelin që konsiderohet i paqëndrueshëm.

XS
SM
MD
LG