Lidhje

Stërvitje e përbashkët amerikano-ruse në Guam


Stërvitje e përbashkët amerikano-ruse në Guam

Marina ruse dhe ajo amerikane nisën sot një stërvitje të përbashkët në kuadër të anti terrorismit në Guam.

Faza e parë e stërvitjes përfshin manovrime dhe komunikimin mes anijeve.

Gjatë stërvitjes tre ditore, kryqëzori rus i raketave, Varygag dhe ata amerikanë USS Fitzgerald dhe USS McCampbell do të praktikojnë gjithashtu dhe shpëtimin e anijeve të kapura nga terroristët në detin e Filipineve.

Stërvitja ka si qëllim që të ndërtojë bashkëpunimin dhe respektin mes dy flotave detare.
Flota detare amerikane dhe ajo ruse kanë interesa të përbashkëta në Paqësor, mes të cilave dhe luftën kundër terrozimit si dhe ngadalsimin e shtimit të armëve të shkatërrimit në masë në këtë rajon.

XS
SM
MD
LG