Lidhje

Studentët pa dokumente të Kalifornisë do të marrin ndihmë financiare nga shteti

  • Zëri Amerikës

Studentët pa dokumente të Kalifornisë do të marrin ndihmë financiare nga shteti

Imigrantët pa dokumente në shtetin e Kalifornisë do të marrin ndihmë financiare nga shteti në bazë të një ligji që u nënshkrua dje.

Ky ligj, që është pjesa e dytë e Aktit të Ëndërrës do të lejojë imigrantët e paligjshëm që janë në procesin e marrjes së shtetësisë të bëjnë kërkesë për ndihmë nga shteti.

Pjesa e parë e ligjit, e nënshkruar në muajin korrik, miraton bursa private dhe hua për studentët ilegjalë. Vetëm dy shtete të tjera, Teksasi dhe Nju Meksiko, lejojnë imigrantët e paligjshëm të marrin ndihmë financiare nga shteti për të ndjekur universitetet.

Imigracioni i paligjshëm është një çështje mjaft kontradiktore në Shtetet e Bashkuara. Kundërshtarët e ligjit thonë se ai inkurajon hyrjen e paligjshme në Shtetet e Bashkuara, por përkrahësit e tij thonë se fëmijët që janë sjellë ilegalisht në Shtetet e Bashkuara nga prindërit e tyre nuk duhet të ndëshkohen për këtë.

XS
SM
MD
LG