Lidhje

Takimi i Bukureshtit për strategjinë e BE-së për rajonin

  • Zëri Amerikës

Takimi i Bukureshtit për strategjinë e BE-së për rajonin

Delegacione të 22 vendeve, përfshirë 14 nga rajoni i Danubit si dhe Presidenti i Komisionit Evropian, Zhoze Manuel Barroso u mblodhën sot në kryeqtetin rumun Bukuresht për bisedime rreth strategjisë së Bashkimit Evropian për rajonin.

Takimi i nivelit të lartë i Danubit kryesohet këtë vit nga kryeministri i Rumanisë, Emil Boc. Ai filloi në vitin 2008 si një nismë e Austrisë dhe Rumanisë.

Takimi do të përqendrohet te problemet rajonale dhe te synimi i Bashkimit Evropian për të nxitur bashkëpunimin ndër-rajonal mes vendeve që kufizohen me Danubin. Ai synon gjithashtu për të zhvilluar një infrastrukturë trasporti dhe energjie si dhe për të nxitur rritjen ekonomike dhe zhvillimin shoqëror.

XS
SM
MD
LG