Lidhje

Thaçi: Ndarja ose autonomia e veçantë për serbët ide të paqëndrueshme


Thaçi: Ndarja ose autonomia e veçantë për serbët ide të paqëndrueshme
Thaçi: Ndarja ose autonomia e veçantë për serbët ide të paqëndrueshme

Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi i ka quajtur të pasakta dhe të paqëndrueshme idetë e ditëve të fundit për një status të posaçëm apo një autonomi të veçantë për veriun e Kosovës. Ai thotë se nuk do të ketë ndarje të Kosovës dhe se pretendimi i Serbisë për këtë ndarje kundërshtohet nga shteti i Kosovës dhe komunitetit ndërkombëtarë. Zhvillimet e ditëve të fundit në veriun e Kosovës kanë nxitur shumë debate për të ardhmen e asaj, si pjesë të banuar me shumicë serbe ku nuk njihen dhe nuk pranohen institucionet e Prishtinës.

XS
SM
MD
LG