Lidhje

Zgjerohet urdhri ekzekutiv për kufizimin e udhëtimeve në SHBA


Njerëzit që duan të hyjnë në Shtetet e Bashkuara nga tetë vende të botës do të përballen me kufizime të reja, sipas një urdhër ndalimi të rishikuar të nënshkruar nga Presidenti Donald Trump të dielën.

Rregullat e reja, të cilat hyjnë në fuqi më 18 tetor, do të prekin qytetarët e Çadit, Iranit, Libisë, Koresë së Veriut, Somalisë, Sirisë, Venezuelës dhe Jemenit.

Zyrtarët thanë se këto vende kanë refuzuar të shkëmbejnë me Shtetet e Bashkuara informacione mbi terrorizmin dhe çështje të tjera.

Njoftimi erdhi pas skadimit të urdhrit të mëparshëm të zotit Trump për vizitorët nga gjashtë vendet me shumicë myslimane, 90 ditë pas hyrjes në fuqi.

Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike, tha se versioni më i fundit për “ndalimin e myslimanëve” siç e quajtën ata, ishte “pjesë e agjendës së shëmtuar supremaciste të administratës," gjithnjë sipas fjalëve të këtij Këshilli, që është organizata më e madhe për të drejtat civile të myslimanëve.

Njerëzit që duan të hyjnë në Shtetet e Bashkuara nga tetë vende të botës do të përballen me kufizime të reja, sipas një urdhër ndalimi të rishikuar të nënshkruar nga Presidenti Donald Trump të dielën.

Rregullat e reja, të cilat hyjnë në fuqi më 18 tetor, do të prekin qytetarët e Çadit, Iranit, Libisë, Koresë së Veriut, Somalisë, Sirisë, Venezuelës dhe Jemenit.

Zyrtarët thanë se këto vende kanë refuzuar të shkëmbejnë me Shtetet e Bashkuara informacione mbi terrorizmin dhe çështje të tjera.

Njoftimi erdhi pas skadimit të urdhrit të mëparshëm të zotit Trump për vizitorët nga gjashtë vendet me shumicë myslimane, 90 ditë pas hyrjes në fuqi.

Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike, tha se versioni më i fundit për “ndalimin e myslimanëve” siç e quajtën ata, ishte “pjesë e agjendës së shëmtuar supremaciste të administratës," gjithnjë sipas fjalëve të këtij Këshilli, që është organizata më e madhe për të drejtat civile të myslimanëve.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG