Lidhje

Uashington: Mijëra protestues mblidhen në lulishten kombëtare të qytetit


Uashington: Mijëra protestues mblidhen në lulishten kombëtare të qytetit

Protestues dhe aktivistë nga gjithë Shtetet e Bashkuara janë mbledhur në lulishten kombëtare të Washingtonit për disa ditë marshime dhe manifestime të planifikuara kundër Kongresit dhe grupeve lobiste.

Organizatorët e protestës e njohur me emrin "Të rimarrin Kongresin", synojnë t’u kujtojnë anëtarëve të Kongresit se ata përfaqësojnë të gjithë amerikanët.

Mes pjesmarrësve do të ketë edhe protestues të lëvizjes Pushtimi i Wall Streetit, të cilët thonë se përfaqësojnë “99 per qind” të popullsisë me përjashtim të një perqindëshit më të pasur të vendit.

Sot protestuesit do të marshojnë drejt zyrave të Kongresit për të "Rrimarrë Dhomën e Popullit", siç shprehen ata.

XS
SM
MD
LG