Lidhje

Udhëheqësit e Komisionit amerikan të Helsinkit shprehin keqardhje për dhunën në Shqipëri

  • Zëri Amerikës

Udhëheqësit e Komisionit amerikan të Helsinkit shprehin keqardhje për dhunën në Shqipëri

Udhëheqësit amerikanë të Komisionit për Sigurimin dhe Bashkëpunimin në Evropë, Komisionit të Helsinkit, shprehën dje keqardhjen e tyre të thellë që demostratat në Tiranë lanë të paktën tre të vrarë dhe dhjetra të plagosur.

Kryetari i komisionit, Senatori Benjamin Kardin tha se plagosjet dhe vrasjet në Tiranë nuk duhet të kishin ndodhur. “Është për të ardhur keq”, theksoi ai, “që disa njerëz zgjodhën taktikat e dhunës në vazhdën e retorikës së acaruar politike. Ata zgjodhën të mospërfillnin thirrjet e bëra nga ambasada amerikane në Tiranë dhe të tjera, për shprehjen paqësore të pikpamjeve politike. Ashtu siç u shpreh me të drejtë ambasada, populli shqiptar merion kushte më të mira”.

Bashkëkryetari i Komisionit amerikan të Helsinkit, kongresisti Ellis Hestings, i cili ka ndjekur zhvillimet në Shqipëri për më shumë se një dekadë dhe ishte atje për të vëzhguar zgjedhjet e 2009-s , tha se “pas kapërcimit të shumë vështirësive, është tepër zhgënjyese që disa njerëz në Shqipëri, për qëllimet e tyre politike, janë të predispozuar të vënë në rrezik aspiratat mëdha të vendit për integrimin evropian dhe të ardhmen e tij të begatë. Vetëm nëse udhëheqësit politikë të pozitës dhe opozitës”, tha më tej zoti Hestings, “mbajnë një qendrim më dinjitoz ndaj njeri tjetrit dhe respektojnë të drejtat e njeriut dhe shtetin ligjoer, atëhere vendi do të ecë me të vërtetë përpara drejt reformave të nevojshme. Ata duhet ta bëjnë këtë duke filluar menjëherë tani”, theksoi kongresisti Hestings.

XS
SM
MD
LG