Lidhje

Anketë e re për racizmin në SHBA


Një anketë e përbashkët e gazetës “The Washington Post” – dhe televizionit “ABC News”, tregon se shumica e amerikanëve janë pesimistë për marrëdhëniet ndërracore në Shtetet e Bashkuara.

Sipas anketës, 63 për qind e amerikanëve janë të mendimit se këto marrëdhënie nuk janë të mira, një rënie e ndjeshme krahasuar me një vit më parë, kur kjo shifër ishte 48 për qind. Mes afrikano-amerikanëve, 72 për qind e tyre janë pesimistë për marrëdhëniet racore.

Kjo situatë mund t’i atribuohet në masë të madhe një vargu vrasjesh kohët e fundit të afrikano-amerikanëve në duart e policisë dhe nga vrasja e 5 policëve të bardhë nga një afrikano-amerikan në Dallas, Texas.

Polarizimi racor që ndjejnë amerikanët mund të jetë në favor të kandidates demokrate për presidente, Hillary Clinton. Sipas anketës, 58 për qind e amerikanëve kanë besim tek zonja Clinton për mënyrën se si i trajton marrëdhëniet racore. Vetëm 26 për qind e të anketuarve mendojnë se rivali i saj republikan, Donald Trump është i aftë të bëjë të njëjtën gjë, megjithë komentin e zotit Trump, se ai është “personi më pak racist që mund të keni takuar ndojëherë.”

XS
SM
MD
LG