Lidhje

Maqedoni: Reagojnë ekspertët shqiptarë për disa çështje gjyqësore

  • Isak Ramadani
  • Zëri Amerikës
  • Shkup

Maqedoni: Reagojnë ekspertët shqiptarë për disa çështje gjyqësore

Faktorë politikë shqiptarë dhe ekspertë ligjorë në Maqedoni vlerësojnë se disa çështje me të cilat po merren gjykatat e Maqedonisë nuk janë në përputhje me ligjet e këtij vendi. Një nga rastet ka të bëjë me konfliktin e armatosur të vitit 2001 për të cilin ekziston ligji i amnistisë. Eksperti ligjor Osman Kadriu thotë se gjykatat dhe gjykatësit janë nën trysni politike dhe ka procese të montuara politikisht.

XS
SM
MD
LG