Lidhje

Kosovë: Shënohet Dita Ndërkombëtare e Gruas


Përfaqësues institucionesh e organizatash të shoqërisë civile thonë se vendi përballet me shkallë të lartë të pabarazisë gjinore.

Në Kosovë, Dita Ndërkombëtare e Gruas, është shënuar me thirrjet për respektimin e të drejtave të grave ashtu siç shkruan edhe në ligjet e vendit dhe për qasje në drejtësi të grave që ishin viktima të dhunës gjatë luftës në Kosovë.

Përfaqësues institucionesh e organizatash të shoqërisë civile thonë se vendi përveç problemeve të trashëguara, përballet edhe me shkallë të lartë të pabarazisë gjinore në ditët e sotme.

XS
SM
MD
LG