Lidhje

Të drejtat e grave në Kosovë


Të drejtat e grave në Kosovë
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

Në Kosovë përfaqësueset e organizatave të grave thanë se qasja jo e barabartë e femrave në arsim, politikë dhe fusha të tjera ushtron ndikim të madh në gjendjen e përgjithshme të grave. Rrjeti i Grave të Kosovës ka shpalosur një strategji 2015 - 2018, me të cilën synohet për të përkrahur, mbrojtur dhe promovuar të drejtat dhe interesat e grave dhe vajzave në të gjithë Kosovën. Ato thonë se ligjet e vendit u garantojnë grave të drejta të barabarta në shoqëri, por ato bëjnë thirrje që këto të drejta të zbatohen edhe në praktikë.

Të drejtat e grave në Kosovë
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:50 0:00

XS
SM
MD
LG