Lidhje

Vazhdojnë luhatjet në tregjet e aksioneve


Tregjet e aksioneve në Azi shënuan rënie të mëtejshme, megjithëse Pekini mori masa për të stimuluar rritjen e ekonomisë së dytë më të madhe të botës.

Mbrëmë Banka Qendrore e Kinës i uli me 0,25 për qind normat e interest. Tregjet fillimisht reaguan pozitivisht dhe aksionet shënuan rritje në Evropë dhe në Shtete e Bashkuara. Por sot pati një ditë të furishme të tregjet aziatike, me luhatje të mëdha.

Në New York, economistët thonë se rritja ekonomike e Kinës mundet të bjerë në 6.6 për qind vitin e ardhshëm, një shifrë kjo shumë më e ulët se në të kaluarën. Sipas ekspertëve, probleme ekonomike të Kinsë do të ndjehen në vende të tjera.

XS
SM
MD
LG