Lidhje

Ditari - Kosovë, dhuna në familje dhe riintegrimi i viktimave në shoqëri


Ditari - Kosovë, dhuna në familje dhe riintegrimi i viktimave në shoqëri
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

Në Evropë shtohet interesin ndaj energjisë bërthamore, nxitur nga shqetësimet mbi klimën, por edhe lufta në Ukrainë. Kjo e fundit ka nxitur Bashkimin Evropian të përpiqet të ndërpresë të gjitha lidhjet energjetike me Rusinë. Po sa është kostoja e kalimit tek energjia bërthamore? Në Tiranë, një anketim i Institutit për Demokraci dhe ndërmjetësim del në përfundimin se shqiptarët janë gjerësisht të zhgënjyer dhe mosbesues ndaj partive politike. Ata mendojnë se deputetët i njohin pak shqetësimet e tyre dhe se sistemi zgjedhor duhet reformuar. Në Kosovë, organizatat që mbrojnë të drejtat e grave, ngrenë shqetësimin se gratë që i kanë mbijetuar të dhunës në familje, qëndrojnë shumë pak në strehimore, çka e bën të vështirë për to, të fitojnë pavarësi e riintegrohen në shoqëri.

XS
SM
MD
LG