Lidhje

Punësimi informal dhe sigurimet në Shqipëri


Në Shqipëri, Inspektoriati i Punës po zbulon muajt e fundit një numër të konsiderueshëm punëtorësh, që firmat nuk u paguajnë sigurimet shoqërore dhe i punësojnë në të zezë. Ankesat dhe kontrollet janë pesëfishuar ndaj bizneseve, që fshehin punëtorët, dhe u shkelin të drejtat e tyre minimale. Sindikalistët thonë nga ana e tyre se punësimi informal është po aq shqetësues sa edhe papunësia. Ata pohojnë se shumë firma punojnë me dy bilance dhe me dy listë-pagesa për punëtorët.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG