Lidhje

Parandalimi i përmbytjeve në Shqipëri

  • Pëllumb Sulo

Vitet e fundit, në Shqipëri janë shfrytëzuar pa kriter dhe në mënyrë të jashtligjëshme shtretërit e lumejve, duke dëmtuar infrastrukturën publike dhe zonat e banuara. Kjo ka ndodhur edhe me Lumin Kir, në afërsi të qytetit të Shkodrës, ku shtrati i lumit ka devijuar, duke rrezikuar me dhjetra banesa, në dy komuna të Shkodrës. Prej dy javësh, Bordi i Kullimit po punon për shmangjen e rrezikut të përmbytjes në këtë zone.
XS
SM
MD
LG