Lidhje

Zgjedhjet në Maqedoni

  • Isak Ramadani

Nesër në Maqedoni mbahen zgjedhjet e parakohshme parlamentare dhe balotazhi i zgjedhjeve presidenciale. Partitë shqiptare shpresojnë të arrijnë një numër prej mbi 25 deputetësh nga 123 vende që ka parlamenti i vendit. Ndërkohë, nëse nesër votuesit shqiptarë bojkotojnë raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, pritet që me lehtësi të fitojë mandatin e dytë presidenti në detyrë Gjorgje Ivanov.
XS
SM
MD
LG